Beperkte mobiliteit

Onze luchthaven is optimaal toegankelijk voor mensen met een verminderde mobiliteit, zowel op Aankomst als op Vertrek.

Zij kunnen gebruik maken van liften, roltrappen, rolpaden en verbrede doorgangen om zich op een comfortabele manier te verplaatsen. In het hele luchthavengebouw staan duidelijke aanwijzingen naar alle faciliteiten voor mensen met een handicap. Dit gebeurt door middel van internationaal gebruikte standaard symbolen.

Assistentie van en naar de gate

Wil je klant beroep doen op gratis assistentie?
Vraag ze ten laatste 48 uur voor vertrek aan via je luchtvaartmaatschappij.
Zorg dat hij 1 uur extra voor zijn vlucht aanwezig is op de luchthaven. De dienst Airport Caddy zorgt ervoor dat de passagier met een rolstoel tot aan de gate wordt gebracht.

Op aanvraag kan hij opgehaald worden aan het bus- of treinstation, de taxistandplaatsen en parkings (P1-P2-P3- CD Parking). Hij kan zich ook aanmelden bij de balie van Axxicom Airport Caddy gelegen in de vertrekhal (zie plattegrond).

Meer weten? Lees alles over reizen met een beperkte mobiliteit op www.axxicom.be.

Parkeerplaatsen voor mensen met een handicap

Er zijn speciale parkeerplaatsen dichtbij de liften in de parkings. Ook hier moet het voertuig voorzien zijn van een officiële gehandicaptenparkeerkaart.

Met de rolstoel

Indien je klant een opvouwbare of gemotoriseerde rolstoel meebrengt en gebruikt, wordt gevraagd dit aan de luchtvaartmaatschappij te melden.

Mensen met een beperkte mobiliteit die met iemand samen reizen, kunnen op Brussels Airport ook een rolstoel lenen. Dit op voorwaarde dat er iemand in het gezelschap aanwezig is om de rolstoel te duwen.

Praatpalen voor personen met beperkte mobiliteit

Op verschillende plaatsen zijn praatpalen beschikbaar voor passagiers die assistentie nodig hebben, maar niet zelf naar de speciale assistentiebalie in de vertrekhal kunnen komen.

Deze zijn te vinden op volgende locaties:

Parkings
  • Parking P1 Front op level 2 (vertrek)
  • Parking P3 Holiday op level 2 (vertrek)
Busstations
  • Op platform C
Trein
  • De praatpaal bevindt zich aan de liften.

Assistentiehonden - Blindengeleidehonden

In de regel zijn honden niet toegelaten in het luchthavengebouw, maar voor assistentiehonden maken wij graag een uitzondering. Zij zijn welkom op Brussels Airport.
Voor het toelaten van deze hond in de passagiersruimte van het vliegtuig kan de klant de luchtvaartmaatschappij contacteren.