Reizen met kinderen

Vliegen met kinderen vraagt iets meer voorbereiding en documenten.
Informeer je klant daarom goed op voorhand.

Reisdocumenten voor kinderen

Het kind van je klant moet altijd zelf beschikken over een geldig paspoort of identiteitskaart, binnen en buiten Europa.

Je kind alleen op reis

Kinderen jonger dan vijf jaar mogen niet reizen zonder de begeleiding van een volwassene (18+).

Vanaf 5 jaar mogen kinderen reizen als 'niet-vergezelde minderjarige'. Er zijn wel duidelijke procedures van toepassing en de identiteitscontrole is streng. Als verantwoordelijke ouder of voogd draagt je klant zijn kinderen bij de check-in over aan het personeel van de luchtvaartmaatschappij en geeft hij door wie het kind ophaalt op de bestemming. De kinderen worden voor en tijdens de reis permanent begeleid door het luchthavenpersoneel en de vliegtuigbemanning (verplicht van 5 t.e.m. 11 jaar, op aanvraag van 12 t.e.m. 13 jaar).

Meer weten? Neem dan even contact op met de luchtvaartmaatschappij.

Op de luchthaven

Bagagewagentjes

Bagagewagentjes staan gratis ter beschikking. Deze zijn te vinden in de parkings en ter hoogte van de bagagecarrousels.

Speelzones

Uren stilzitten op een vliegtuig is niks voor kinderen. Daarom voorziet Brussels Airport op verschillende plaatsen in de terminal en de pieren speelzones zodat kinderen zich voor de vlucht nog eens goed kunnen uitleven.

De speelzones zijn te vinden aan gate A/T68 en aan gate B40.

Opmerking: Laat kinderen nooit alleen op de roltrappen of rolpaden spelen. Het gevaar bestaat dat ze met hun vingertjes klem raken.

Baby’s verschonen

De meeste damestoiletten in de terminal en de pieren beschikken over een aparte ruimte waar de baby verschoond kan worden.

Babyvoeding opwarmen

Babyvoeding laten opwarmen is mogelijk in alle eetgelegenheden op de luchthaven. Doet je klant het liever zelf dan vindt hij microgolfovens in de zelfbedieningsrestaurants Belgorama (pier A) en Brussels Plaza (pier B). Beide restaurants bieden ook kindermaaltijden aan.

Shopping

Nog snel een speeltje of een boekje kopen voor tijdens de vlucht?
Je klant kan hiervoor onder meer terecht bij The Gift Box in de shoppingzone van Pier A of in de General Store achteraan de Walk-through shop in de shoppingzone van pier B. In The Gift Shop en de Walk-through shop zijn er ook leuke kinderkleertjes te vinden.

Veiligheidscontrole

De aanwezigheid van vloeistoffen en gels in de handbagage is strikt beperkt. Voldoende babyvoeding meenemen voor de duur van de reis is toegelaten. Deze dient evenwel apart aangeboden te worden voor controle. Kleine, inklapbare wandelwagens mogen doorgaans meegenomen worden tot aan de ingang van het vliegtuig. Bij het controlepunt worden deze apart gescreend. Hou er dus rekening mee dat baby's of kleuters uit de wandelwagen genomen moeten worden.

Meer weten over vliegen met baby’s en kinderen? Neem dan even contact op met de luchtvaartmaatschappij.